1

Hulpvraag

Neem contact op met je huisarts, specialist of zorginstelling om een afspraak te maken zodat je je hulpvraag kenbaar kan maken. Zij kunnen je situatie beoordelen en bepalen welk hulpmiddel je nodig hebt.

2

Verwijzing of voorschrift

Na dit intakegesprek schrijft je zorgverlener een verwijzing of voorschrift voor het benodigde orthopedisch hulpmiddel. Dit document is essentieel voor het aanvragen van het hulpmiddel.

3

Afspraak maken bij Gardeslen Orthopaedie

Met je verwijzingsbrief kun je een afspraak met ons maken. Soms regelt de specialist deze afspraak voor je, maar je kunt ook zelf contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch of via ons contactformulier.

4

Intake bij Gardeslen Orthopaedie

Tijdens deze afspraak zal een Orthopedisch Adviseur in overleg met je bepalen welk orthopedisch hulpmiddel het meest voldoet aan de hulpvraag en de verwijzing van de specialist.

Aanvraag bij zorgverzekeraar

Gardeslen Orthopaedie dient de aanvraag voor het betreffende orthopedische hulpmiddel in bij je zorgverzekeraar.

Beoordeling door zorgverzekeraar

De zorgverzekeraar beoordeelt je aanvraag en geeft goedkeuring voor de verstrekking van het orthopedisch hulpmiddel. Dit kan enkele dagen tot weken duren.

Verstrekking hulpmiddel

Na goedkeuring door de zorgverzekeraar zal Gardeslen Orthopaedie overgaan tot het aanmeten van je orthopedisch hulpmiddel. Hierna zal het hulpmiddel worden besteld of worden geproduceerd. Uiteindelijk zal het hulpmiddel na passen, geleverd worden.