Onze werkwijze

Samen gaan we op zoek naar het beste hulpmiddel voor jou. Dit doen we door het maken van een persoonlijk behandelplan. Gardeslen Orthopaedie zorgt ervoor dat het plan haalbaar is en aansluit bij je behoeften en voorkeuren. Een plan dat dynamisch en flexibel is, waardoor het kan worden aangepast aan je voortgang en aan veranderende omstandigheden.

Hoe zie een behandelplan eruit?

Ons behandelplan bestaat uit 5 stappen:

  1. Intakegesprek
  2. Maatafname
  3. Keuze hulpmiddel
  4. Passen en gebruiksklaar maken
  5. Nazorg

Intakegesprek

In één van onze spreekkamers heb je een intakegesprek met één van onze orthopedisch adviseurs. Het doel van dit gesprek is om relevante informatie te verzamelen over je behoeften, wensen en verwachtingen. In een rustige omgeving, waarbij jouw privacy volledig gewaarborgd wordt, kun je vrijuit je belemmeringen bespreken.

Maatafname

Om het juiste hulpmiddel correct aan te meten, neemt onze orthopedisch adviseur je maten op. Het aanmeten kan op verschillende manieren gebeuren: met een meetlint, door middel van gips of een afgietsel of via digitaal scannen (3D-scanner).

Keuze hulpmiddel

Na het intakegesprek en de maatafname kan onze orthopedisch adviseur bepalen welk hulpmiddel het beste bij je past. Onze adviseur heeft alle noodzakelijke middelen en voorbeelden tot zijn beschikking om je te begeleiden bij het kiezen van een voor jou passend hulpmiddel.

Passen en gebruiksklaar maken

Tijdens deze afspraak controleren we of jouw hulpmiddel goed past en hoe je ermee kunt bewegen. Krijg je een orthese, brace of prothese aangemeten die te maken heeft met je loopprestaties, dan kunnen wij in ons looplab een analyse maken en aanbevelingen doen hoe je je bewegingsbehoeftes en looppatroon kan optimaliseren.

Als uiteindelijk de orthese, brace of prothese aan je verwachtingen voldoet, dan zorgen onze productiemedewerkers in onze werkplaats ervoor dat je hulpmiddel gereed wordt gemaakt.

Nazorg

Om zo goed mogelijk in het dagelijks leven om te gaan met je hulpmiddel, maken wij altijd een (telefonische) afspraak om te controleren of jouw hulpmiddel goed functioneert en of er aanpassingen nodig zijn. Onze nazorg speelt een belangrijke rol bij het maximaliseren van de positieve uitkomsten van het hulpmiddel en het voorkomen van terugval of complicaties. Als je eerder vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen.

Contact