Overige hulpmiddelen

Steunzolen

Steunzolen ontworpen om de natuurlijke houding van de voeten te ondersteunen en eventuele afwijkingen te corrigeren die kunnen leiden tot pijn, ongemak of blessures tijdens het lopen of staan.

Breukbanden voor stoma of liesbreuk

Een breukband voor een stoma, ook wel een stomaband genoemd, is een ondersteunend hulpmiddel dat wordt gebruikt om een ​​stoma te beschermen en te stabiliseren.

Een breukband voor een liesbreuk, ook wel een liesbreukband genoemd, is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om een liesbreuk te ondersteunen en te stabiliseren.

Korset

Een korset, vaak uitgerust met baleinen (een smalle, flexibele staaf), biedt ondersteuning aan de wervelkolom om deze te stabiliseren en kan worden gebruikt om de wervelkolom te ontlasten of te fixeren. Korsetten worden ook na operaties aan de wervelkolom gebruikt als postoperatieve ondersteuning.

Ook voor de behandeling van een wervelkolomafwijking, zoals scoliose, kan een korset worden voorgeschreven. Bij kinderen en adolescenten met matige scoliose kan een orthopedisch korset worden voorgeschreven om de wervelkolom te ondersteunen en de kromming te verminderen tijdens de groei.

Redressie- of babyhelm

De redressiehelm, ook wel babyhelm, wordt gebruikt als therapie bij baby’s met een schedelafwijking. Deze helm oefent een zachte druk uit op de schedeldelen, waardoor de schedel weer mooi rond wordt gevormd. In overleg met de kinderarts maken wij een op maat gemaakte helm. Een helm kan aangemeten worden vanaf 5 maanden tot ongeveer 8 maanden.

 

Sportbandages

Sportbandages zijn elastische ondersteunende hulpmiddelen die worden gebruikt tijdens het sporten om gewrichten, spieren of pezen te ondersteunen, te stabiliseren of te beschermen. Ze worden vaak gedragen om blessures te voorkomen of te verminderen, maar kunnen ook worden gebruikt voor revalidatie na een blessure.