Orthesen

Enkel/voetorthese

Er zijn verschillende soorten enkelbraces beschikbaar om uit te kiezen, zoals elastische bandages met of zonder pelottes, braces met een ritssluiting, kunstlederen en nylon braces met een vetersluiting, orthesen met klittenbandsluiting en braces met kunststof schalen.

De enkelbraces bieden verschillende functies, waaronder: ontlasten, comprimeren, stabiliseren, betere doorbloeding, ondersteuning van de spieractiviteit, voorkomen en corrigeren.

Knieorthese

Een elastische knieorthese verbetert de doorbloeding en bevordert de lymfeafvoer in de knie. Door een goede pasvorm helpt de brace pijn en ongemak rond de knieschijf te verminderen en helpt zwellingen effectief tegengaan.

Een kniebrace in de vorm van een elastische bandage met flexibele baleinen en een visco-elastische pelotte. Deze pelotte, een kussen of pad van visco-elastisch materiaal, bevat een geïntegreerd correctie-element dat het verschuiven van de knieschijf tegengaat. Het visco-elastische materiaal past zich aan de vorm van het lichaam aan, waardoor drukpunten worden verlicht en extra ondersteuning wordt geboden.

Heup- en romporthese

Het sacro-iliacaal (SI) syndroom, ook bekend als SI-gewrichtspijn of SI-gewrichtsdysfunctie veroorzaakt pijn in de onderrug. Deze pijn kan verminderd worden door het dragen van een bekkenband. Deze band bestaat uit een elastische bandage met vier niet-elastische banden die onder de buik worden gesloten, waardoor onregelmatige gewrichtsbewegingen voorkomen worden. De brace biedt voornamelijk ondersteuning tijdens staan en lopen en biedt ondersteuning bij bekkeninstabiliteit.

Halsorthese (halskraag)

Onze halsorthese is een zachte, soepele of semi-vormvaste halskraag van schuimrubber met een katoenen hoes. Deze kraag is enigszins anatomisch gevormd en biedt je lichte ondersteuning en helpt je herinneren aan een beperkt bewegingspatroon. Met een extra kunststof versteviging kunnen wij zorgen voor nog meer ondersteuning, rust en/of correctie voor je nek.

 

Hoofdorthese (valhelm)

Onze kunststof hoofdorthese zorgt ervoor dat de beweging van je hoofd zo veel mogelijk beperkt wordt tijdens een kortere of langere periode wanneer je beperkt bent in je bewegingen. Onze halskragen kunnen worden uitgebreid met achter- en voorschalen voor extra ondersteuning van je achterhoofd en kin. Voor langdurige bedlegerigheid bieden wij halskragen die zorgen voor een optimale drukverdeling in het achterhoofdgebied. Daarnaast zorgt onze voorhoofdsband voor nog meer beperking van de hoofdbeweging.

Pols-, arm/hand-, vingerorthese

Een polsbrace stabiliseert het gewricht en kan elastische banden, kunststof of aluminium baleinen bevatten. Sommige polsbraces bieden de mogelijkheid om de hand licht naar achteren in de richting van de handrug te fixeren. Bij oudere mensen wordt vaak een comfortabele, zachte spalk met een aluminium balein gebruikt.

De pols- en handorthese zorgt voor immobilisatie van de pols (en vingers). Hij is gemaakt van vormbaar kunststof en kan aan de palmzijde, zijkant en bovenkant van de hand stabilisatie bieden. Optioneel zijn uitvoeringen in siliconen of edelmetalen, afhankelijk van de anatomische vorm, de zorgbehoefte en het beoogde gebruik.